31 December, 2010

Sista jag skriver för i år :) har mmsat en bild, men all mobiltrafik är ju rätt seg idag..

Vi har haft en myskväll med god mat och mys. Nu blir det snart att skåla med lite alkoholfritt bubbel.






Gott nytt år på er alla ♥

Hjälp!

Någon vänlig människa som vill hjälpa mig med en ny design??
Jag fattar verkligen nada!!

Pleeease!!



29 December, 2010

Julen firades hos pappa med 30 personer till. Det gick faktiskt väldigt bra med Lea, hon var så snäll så. Ville att man skulle gå omkring en hel del bara, men det fanns många som gjorde det med glädje. Sen har vi hunnit med att fira med mamma och Emils familj nu dagarna efteråt. Och Lea har fått många fina paket :)

Lea har börjat sova bättre på nätterna nu. Vaknar max två gånger för mat och då sover både hon och jag lite halvt. Men vill börja ha henne i spjälsängen snart. Funderar på hur jag ska göra då. För hon vill ju äta innan hon somnar och det är lite svårt att flytta på henne utan att hon vaknar. Har funderat på att börja ge lite ersättning. Att ge flaska och amma. Någon med erfarenhet?

Kan föresten berätta att jag har gått ner över 20 kg sen förossningen. 20 kg!! Men det mesta var vätska. Och jag är inte klar än, det ska bli en hel del till!!

Sjukt vad tiden går, hon är redan över en månad min lilla tjej. Och man lär bara känna henne mer ju mer hon utvecklas. Och hon är så vaken och medveten. Hon ler och skrattar och är verkligen med.

Nu ska jag fixa lite här hemma medan Lea fortfarande sover. Vi ska iväg på resturang för första gången ikväll. Är lite nervös haha. Det går nog bra, emil möter upp oss när han har slutat jobba. Vi ska säga hejdå till sara som åker iväg utomlands till i sommar..



Mina två hjärtan ♥



God jul! Önskar emil, bella och lea <3

dsc01676 (MMS)

God jul! Önskar emil, bella och lea <3


23 December, 2010

Länge sen jag skrev här, hinner och orkar inte så mycket annat än Lea och hemmet nu. Och att spela lite the sims 3 till xbox som jag fick i julklapp av mitt hjärta. Ingen av oss kunde låta bli att öpnna det :) jag visste vad det var då vi har pratat om det.

Japp och ikväll är det bingo lotto med uppesittarkväll :) Sara och Bella kommer hit, men är sena. Men blir inte själv hela kvällen iaf :) Emil jobbar ju natt.. Har inte bestämt hur det blir på förmiddagen imorgon än. Men vid lunch åker vi till pappa och firar jul iaf.

Idag var vi på BVC, Lea väger nu 4755 gram och är 56,5 cm lång. Hon växer så det knakar alltså! Min lilla plutt ♥



Lilla familjen ♥

Köpte ett nytt nagellack igår. Det blir so...

dsc01645 (MMS)

Köpte ett nytt nagellack igår. Det blir som sprickor när det torkar, och det fanns i flera färger. Jag tog ett svart och målade först med gult och sen det svarta på. Tyckte det blev rätt snyggt faktiskt :) 39 kr från depend. Ska nog köpa ett rosa med och sen måla svart botten!


18 December, 2010

Igår var vi som sagt på BVC. Och nu väger Lea 4555 gram. Hon har alltså gått upp 555 gram sen födseln. Och 400 gram sen förra veckan. Så Hon växer för fullt. Vi mätte henne inte, utan det blir nästa gång. Tycker att hon utvecklas massor varje dag.

Vi passade på att åka och ta kort :) Så snart ser ni oss i Corren och LK. Vet någon hur lång tid det tar ung?

Idag jobbar Emil jour, så han åkte precis till jobbet och kommer inte hem fören imorgon eftermiddag. Suck, alltid lika tråkigt. Men nu är det första gången sen Lea föddes. Visst sov jag själv på BB, men nu är vi hemma och har lite andra rutiner. Hm, har en känsla av att jag kommer att vara trött imorgon. Men som tur är så sover min lillebror här och tar hundarna. Så det slipper jag iaf.

Funderar på att passa på att vila lite nu när Lea sover. Hon har varit rätt gnällig nu inatt och idag, tror hon har lite magknip.


En 4555 grams tjej :)

dsc01630 (MMS)

En 4555 grams tjej :)


Världens finaste leende på världens finast...

dsc01622 (MMS)

Världens finaste leende på världens finaste tjej :)


15 December, 2010

Tiden bara rullar på här hemma. Vi har väl kommit in någorlunda i vardagen. Emil har börjat jobba och jag går hemma med Lea på dagarna. Hon har fått in en ganska bra nattrutin också. Vaknar en gång mitt i natten och sen tidigt på morgonen, sen går vi upp runt 9-10. Hon var väldigt gnällig på kvällarna ett tag och var jätte jobbigt att söva. Men nu går det jätte smidogt och bra!

Hon har ett jäkla humör och är väldigt envis av sig. Hm, undrar vem hon har fått det från haha!

På fredag är det dags för BVC igen! Sist vi var där (onsdags förra veckan) så vägde hon 4145 gram och var 53 cm lång. Så hon växer verkligen som hon ska!
Tänkte även försöka åka till Gamla Linköping på fredag och ta kort :) Det är de kortet som hamnar i tidningen.

Jag måste ringa vårdcentralen imorgon, jag tror jag har fått urinvägsinfektion.. Inte kul! Och väldigt jobbigt att behöva springa på toa jätte ofta nu när jag är själv med Lea..

Ska försöka fixa en ny bloggdesign också! Den jag har nu känns inte riktigt uppdaterad.
Någon som är bra och skulle vilja hjälpa till?




Idag är våran älskade Lea 20 dagar gammal

Nu är granen uppe och klar :) mysigt! Fatt...

dsc01608 (MMS)

Nu är granen uppe och klar :) mysigt! Fattas bara massor med paket under!


Världens finaste lea <3

dsc01552 (MMS)

Världens finaste lea <3


Den fina badtjejen <3

dsc01502 (MMS)

Den fina badtjejen <3


7 December, 2010

Idag är älskade Lea 12 dagar gammal och har badat för första gången :) Vi fick en toppen bra badhjälp av Leas morfar och bonus mormor anna! Den var toppen, och Lea tyckte det var jätte mysigt att bada. Så nu är hon inte lika torr längre och ren och fin!

Inatt tyckte hon att det var okej att vara vaken mellan 3 och 5. Tre stycken blöjbyten han vi med, då hon kissade så fort vi lagt oss igen och gnällde till tusen. Tillslut somnade vi om alla tre!

Leas fick besök av farfar och farmor igår. Sen begav vi oss ut i snön och åkte till mormor. Funderar på att skicka ett ris till kommunen. Vi fick verkligen ploga oss fram på vägarna. Och en bit fick vi bokstavligen på gå på bilvägen, tur att det är en knappt trafikerad väg. Inte okej!! Får se när vi ger oss ut nästa gång. Måste ju köpa julklappar med.. Har inte köpt en enda julklapp, så det här kommer bli svårt! Men julklapparna kommer nog bli lite lidande det här året, känner att vi inte riktigt har ork och tid att hitta bra julklappar.

Både jag och Emil är ganska trötta och försöker komma in i den här rollen på riktigt. Så vänner och socialt umgänge blir rätt lidande. Det får vi ta igen senare när vi är som folk igen :)

Nu är det dags för att byta blöja, amma och sen en promenad runt området och till affären!


Storkok!

dsc01468 (MMS)

Storkok!


3 december, 2010

Har inte så mycket tid att sitta här som sagt. Lea ligger gärna vid mitt bröst hela tiden :) Min mjök har kommit igång nu ordentligt. Får knöliga och stenhårda tuttar om det går ett tag emellan amningen. Som på nätterna, Aj aj aj!! Masserar med handdukar i tröjan, för det bara rinner. Måste koka tuttkopparna, så jag kan samla upp mjölken och spara.

Idag var BVC här på besök. Dom visade massa papper och vi pratade lite om mina bröst. Vägde även Lea, och hon väger nu 4015 gram. När hon föddes vägde hon 4000 och på BB gick hon ner till 3660. Så det märks ju att hon äter ordentligt. Sköterskorna sa att min mjölk som grädde.

Idag var vi och hyrde  film och köpte massor gott :) Så det blir en mysig hemmakväll!



Mammas finaste tjej på BB ♥


Älskade lea är anledningen till att jag in...

dsc01425 (MMS)

Älskade lea är anledningen till att jag inte orkar sitta vid datorn :) världens finaste unge <3


Förlossningsberättelse

Förlossningsberättelse

 

Det började med att vi var uppe på förlossningen på kvällen den 23 november. Jag tyckte att Lea hade sparkat så lite. Men allting såg bra ut, hon var en pigg liten tjej och ville inte ha CTG maskinen på sig. Så vi fick stanna ganska länge för att få till en bra kurva. När vi tillslut fick åka hem var klockan 01.00 ungefär. Så det tog ett bra tag innan vi somnade den natten.

 23 nov

Jag sov inget vidare, utan hade värkar från och till. Men slumrade mig igenom dom. Vid 07.00 på morgonen vaknade jag av en ganska ond värk och efter det kunde jag absolut inte somna om. Väckte sambon efter ett tag. Vi gick upp och försökte få i oss lite frukost för att orka med dagen om det nu var dags. Ringde även förlossningen och sa att jag hade regelbundna värkar. Ca 7 min emellan. Dom sa vila, bada och ring om det blir värre. Så jag hoppade i ett bad, låg med strålen på magen och det hjälpte faktiskt lite. Fyllde även badkaret, men det var inte lika effektivt. Försökte vila lite, men hade så ont så det gick inte. Gick omkring och gungade med höfterna istället. Det var det enda som hjälpte lite.

Pratade med en på förlossningen igen, hade så ont. Men stanna hemma sa hon ganska otrevligt. Vi fick i oss lite lunch, nudlar. Sen la jag mig i sängen igen och försökte slumra lite, det gick bra emellan värkarna. Dom var då 5 min emellan ungefär.

Vid klockan 14.00 orkade jag inte mer och ringde förlossningen igen. Fick prata med en som var mycket trevligare och hon sa att absolut är du välkommen. Så vid klockan 15.00 var vi uppe ungefär. Fick komma in på ett förlossningsrum. Lämnade urinprov och så satte dom CTG. Värkarna kom fortfarande med 5 min mellanrum och låg i sängen och visste inte riktigt vart jag skulle ta vägen. Ville helst stå upp, vilket inte gick när jag var kopplad till CTG maskinen. Fick ligga en halvtimme eller något sånt. Sen kom barnmorskan in och hade en student med sig. Båda undersökte mig och jag var "bara" öppen två centimeter.



Då pratade vi om hur jag skulle göra. Jag hade ganska starka värkar och fick valet åk hem och vila eller stanna kvar men gå ut och gå lite. Vi valde att stanna kvar, jag hade så ont och ville inte åka hem. Fick panodil och dexofen (som om det skulle hjälpa). Så först gick vi ner till fiket och tog en räkmacka. Vilket inte var det lättaste. Sitta bland folk och äta samtidigt som man hade värkar. Men vi tog oss igenom det och gick sen till kiosken och köpte lite gott.

Efter det började våran färd genom korridorerna på sjukhuset. Jag gick och vaggade och stog och hängde på Emil under värkarna. Vi var borta i två timmar ungefär. När vi kom tillbaka var jag öppen 2,5 cm. Suck hur lång tid skulle det här ta. Värkarna kom lite tätare men gick tillbaka till 5 min emellan när jag legat en stund.

18:45 skrivs jag in och ställer mig samtidigt i duschen. Det hjäper en hel del och är super skönt. Hänger fortfarande på Emil under värkarna. En timme senare vaggar jag omkring i rummet och hänger på sängen. Dom funderar på att ge mig en petidin spruta så att jag ska kunna sova lite. Men jag vill vara uppe lite till och försöka uthärda värkarna utan smärtlindring. Undersökning igen vid 20:40 och fortfarande "bara" öppen 2,5 cm. Så 21:05 får jag petidin sprutan och vid halv ungefär somnar jag till lite. Även Emil lyckas få lite sömn då.




 

Vid 23:25 vaknar jag igen och har onda värkar. Dom tycker att jag ska prova med vetekudde, vilket jag gör. Tycker inte att det hjälper. Vid 00.00 undersöks jag igen och nu har cervix utplånats men är fortfarande "bara" öppen 2,5 cm. Nu har jag 2-3 värkar under 10 min. Dom ger mig även panodil för att förstärka petidin sprutan, vilket jag tycker är onödigt. En panodil mot den smärtan jag hade, haha.



Dom tappar upp ett bad åt mig och jag lägger mig. Tyckte det var skönt till jag fick en värk. Fick nästan panik, usch ville absolut inte ligga ner. Så Emil lyfter upp mig och vi tar oss in till duschen istället. Tycker att smärtan är nästan outhärdlig och vet inte vart jag ska ta vägen. Så tar mig ut duschen och vaggar omkring i rummet istället. Barnmorskan tycker att jag minsann ska prova att stå lite längre. Får bricanyl och spyr där någon gång.

Vid 01.00 undersöks jag igen och är nu öppen 4 cm. Får den efterlängtade lustgasen, och jag har hamnat i himlen. Äntligen något som hjälper mot smärtan. Har ont i flera dagar över näsryggen, har tryckt masken så hårt mot ansiktet. Då sätter dom även dropp och ringer efter narkosläkaren. 



Klockan 02.04 sätts Edan. Jag tycker det ska bli jätte läskigt och börjar darra i läpparna och är supernervös. Jag suger i mig lustgas och både Emil och barnmorskan håller mig i händerna och försöker lugna ner mig. Tycker inte den känns särskilt mycket och jag lugnar ner mig. Den hjälper massor, känner knappt av värkarna. Klockan tre får jag penicillin droppet mot GBSen. Och då har mina värkar börjat avta lite. 1-2 värkar på 10 min. Så vid 03.31 tar dom hål på hinnorna så att vattnet går. Känns rätt sjukt och när jag ska gå på toan bara rinner det på hela golvet. Samtidigt som dom tar hål på vattnet sätter dom en skalpelektrod, som inte funkar. Så efter ett tag sätts en ny CTG.

Klockan 05.09 är jag öppen 4,5 cm och dom sätter en ny skalelektrod som nu fungerar. Eftersom det inte händer så mycket sätts värkdropp 05.27. Värkdroppet gör skitont och 06.30 fylls Edan på. Tycker dock inte att det verkar så mycket. Andas min underbara lustgas. Och nu börjar det även trycka neråt väldigt mycket. Vilket gör skitont och är ganska obehagligt. 

Klockan 08.00 görs en ny undersökning och nu är jag öppen 5 cm. Jag har så ont, så barnmorskan vill inte höja värkdroppet. Står upp i gåstolen och andas lustgas. Ganska bra ställning enligt mig. Vid 08.40 kommer narkosläkaren och ger mig en extra stark påfyllning av Edan. Lägger mig ner i sängen och försöker hålla igen trycket neråt.

10.12 sitter jag på sängkanten med lustgasen och kastar mig bakåt under varje värk. Emil står framför och håller i mig och en undersköterska står bakom och trycker på ryggen. Under den här tiden är jag ganska borta. Dom ökar värkdroppet och jag intensivandas i masken för att undvika att krysta. Dom sätter en ny nål i handen då min gamla har lossnat. Vilket jag inte alls märker, är så inne i värkarna och smärtan. Vill gärna krysta, det är ett så starkt tryck neråt. Har 4-5 sammandragningar på 10 min. 

10.56 läggs jag i gyn och får prova att krysta. Känns ganska skönt att äntligen få trycka på. Emil sitter med lustgasen redo och sätter den över munnen när jag inte har krystvärkar. Vilket fungerar jätte bra.

Klockan 11.45 kommer hon ut och läggs på min mage. Världens finaste tjej, hon har knappt något fosterfett  på sig. Hon skriker direkt och den stolta pappan får klippa navelsträngen. En kvart senare kommer moderkakan, och den är hel. Hon visar oss moderkakan och hinnorna. känslan när hon kommer upp på magen är helt obeskrivlig. Det är världens finaste lilla tjej som kommer och kärleken till henne är enorm.





Fick en slitning på inre blygdläppen och två stycken stygn sätts. Känns lite obehagligt när hon syr, men det var bedövningen som gjorde ondast.

Lea får tag på bröstet en stund innan hon bajsar ner mig och sig själv. Så Emil får gå och tvätta av både henne och mig. Tror att vi ligger och myser ett tag då efteråt. Sen 13.37 måste jag upp och kissa, det rinner blod på hela golvet och toaletten blir totalt röd. Ställer mig i duschen och försöker skölja av mig allt. Blir jätte yr och illamående, så får hjälp till sängen och får syrgas. Känner mig genast bättre. Nu kommer även den berömda fikabrickan in. Det har varit mitt mål under hela tiden. Jag och Emil skålar i jouce och jag tar en klunk. Sen vid klockan 14.00 börjar jag få jätte ont i magen och dom tycker jag är väldigt blek. Dom tror att det kan vara urinblåsan som trycker, så en kateter sätts. Då börjar jag även med lustgasen igen eftersom jag har sån smärta. Blöder och det kommer nästan en halvliter, får lite medicin och lite mer dropp. 

14.30 kommer läkaren och det är massor med folk runt omkring mig. Kan inte ens hålla lustgasen själv, och den sitter nästan som klistrad vid mig då jag har så ont. Dom försöker massera så att livmodern ska dra ihops sig. Vilket den inte gör och det gör jätte ont under tiden dom masserar. Blöder massor och förlorar 650 ml på 20 min. Emil tycker det hela är ganska otäckt då jag ligger i en blodpöl med massor människor runt omkring mig. Han håller sitt nyfödda barn och vet inte vad som händer.

Dom lägger över mig i en annan säng och jag måste släppa lustgasen, vilket är super jobbigt. Så kör dom mig till operation och jag har så ont så ont. Är ganska nervös och gråter av rädsla och smärta. Dom försöker lugna ner på operation och förklara att dom bara ska tömma livmodern på blod och få den att dra ihop sig. Jag sövs 15.12 och dom är klara 15.35.

16.20 vaknar jag upp och ser Emil och Lea bredivid mig. Körs då upp till förlossningen igen. Det första jag frågar är vad hon väger och hur lång hon är. 4000 gram och 52 cm lång. Där ligger vi och pratar och myser lite. Är fortfarande ganska borta efter narkosen.



18.50 körs vi till special BB och både jag och Emil är helt slut. Lea sover på mitt bröst och bredvid Emil under natten. Vi sover inte så värst mycket. Har svårt att slappna av.

Jag förlorade sammanlagt ca 2500 ml blod. Dagen efter var jag kritvit och blodvärdet låg på 70 någonting. Så jag fick tre påsar blod och mådde mycket bättre efter det. På kvällen togs katetern bort och jag fick äntligen duscha.

Vi stannade på BB till em den 28 november pga att jag hade fått blod och att Lea var lite gul.

 

Det var världens upplevelse och jag är så lycklig att ha fått världens finaste tjej!

 




RSS 2.0