28 April, 2010

Lämnade aldrig kisseprovet igår, jag råkade ju kissa tidigare på morgonen. Så hjärtat tog med sig det idag istället. Hoppas det är bra nu bara! Gick bra att jobba, var bara så hungrig. Men på rasten gick jag och en vän och åt på subway. Tog en stooor macka, 30 cm. Och jag fick i mig hela på den tiden hon fick i sig sin halva. Haha, men gott var det. Tog en macka med kyckling och sallad på :) var jätte mumsigt!
Efter jobbet kom tre vänner på besök, det blev Guitarr Hero för fulla muggar till sent! Blivit grym, vi lirade lite på expert. Undrar hur man spelar med magen sen?

Idag är det städning på stoort G! Det ser rent för j*vligt ut här hemma. Har börjat lite i sovrummet nu, men fastnar här hela tiden, fy! Laddar även ner Bride Wars nu, har velat se den länge. Så tänkte äta någon god mat och titta på den sen. För mitt hjärta jobbar till 21 idag.

Ska försöka lägga in lite bilder på min mage sen med, är så dålig på att föra över grejer till datorn.

Ha en bra dag!


Fler besökare?

Vill du ha fler besökare till din blogg?
http://www.bloggtrafik.nu/index.php?sponsor=fereshte
Helt gratis och funkar faktiskt!




27 April, 2010

Var på inskrivning igår :) Tog blodprov, gyn undersökning, urinprov och så. Hade lite mycket vita blodkroppar? i urinet. Så jag ska lämna in ett prov idag så att dom kan ta en odling och se vad det beror på. BM ringde även idag och sa att jag ska börja äta järntabletter varannan dag. Men allt annat var bra och nu längtar jag jätte mycket till 5 maj, första Ultraljudet!! Har inte mått så jätte illa idag, så det kanske är dags att försvinna nu. Vore skönt isåfall. Har inte spytt mer än och hoppas att jag inte gör det mer.
Har väldigt ont i höfterna och neråt. Så försöker gå med bältet på mig om dagarna. Har även fått sämre hy, med små kvisslor här och där. Usch!

Åka och jobba snart. Blir på Norstat idag. Ska lämna mitt kissprov innan och försöka hinna till apoteket och köpa järn tabletterna.


Vecka 12 (11+2)

Graviditetsvecka 12

För de flesta börjar illamående och trötthet gradvis att avta. Det är mycket individuellt men för de flesta slutar illamåendet kring vecka 12.

Tröttheten försvinner inte men den blir åtminstone mindre uttalad.

 

Diagram som visar halten av graviditetshormonet hCG i blodet under graviditeten. När hormonhalten är som högst mår man som mest illa.

Det blå området i diagrammet visar hur halten av graviditetshormonet hCG (humant koriongonadotropin) i blodet förändras under graviditeten. Graviditetsillamående beror till stor del på att graviditetshormonet ökar så kraftigt i början av graviditeten. Illamåendet är ofta värst när hormonhalten är som högst (den mörkare blå toppen i diagrammet). Nivån av hCG i blodet börjar sjunka i vecka 10 och då börjar illamåendet avta för de flesta, men många får dras med det till vecka 12 - eller i västa fall ännu längre.

De flesta har nu blivit inskrivna hos sin barnmorska. Tidpunkten när man blir inskriven hos barnmorska varierar över landet och styrs till stor del av belastningen på barnmorskorna på din hemort. Om du är 35 år eller äldre, eller uppger ärftlig sjukdom i släkten får du alltid en tid så att du hinner diskutera fosterdiagnostik innan det är för sent. Om det förekommer diabetes hos dina föräldrar eller syskon har man förmodligen tagit ett blodsockervärde eller så har du genomgått en sockerbelastning.


I vecka 12 är barnet stort som mammas lillfinger, i medeltal 5,8 cm från hjässa till stjärt - utsträckt ungefär 9 cm långt och väger runt 40 gram.
Barnet vecka 12 Teckning: GP/ Lars Grennert

Nu finns grunden lagd till alla kroppens organ och en period av kraftig tillväxt tar sin början. Ögonlocken börjar växa samman med varandra. Halsen blir längre och rakare och hakan ligger inte längre an mot bröstet. Barnet kan vrida på huvudet. Han eller hon öppnar och stänger munnen, suger in fostervatten och sväljer. 


Om ni inte har gjort det tidigare, är dags för det första besöket hos barnmorskan på mödravårdcentralen. Att lyssna på ditt barns hjärtljud och se när barnmorskan undersöker magen kan göra graviditeten mer verklig. Barnmorskan är till för dig och din kvinna och kan svara på alla frågor. Ingen fråga är för konstig.

Kontroller och undersökningar

På barnmorskemottagningen får ni information om ultraljud och andra metoder för fosterdiagnostik.

Vissa undersökningar erbjuds om du har en ärftlig sjukdom, hög ålder eller om det finns risk för att ditt barn påverkas av eventuell medicinering. Om du har någon kronisk sjukdom eller det finns någon anledning för fosterdiagnostik får du en läkartid för bedömning. Ett eventuellt NUPP-ultraljud görs mellan vecka 11-14, moderkaksprov efter 11 fullgångna veckor och ett fostervattenprov från 15 fullgångna veckor.

 

Tagen från growingpeople.se


22 April, 2010

Usch har haft en hemsk mus dag. Måste prata med hyresvärdarna. Dom får ta hit anticimex eller något. Igår på morgonen så låg våran nya lilla valp och tuggade på en mus. Sen idag under dagen så hör jag hur det piper ifrån hallen. Springer dit med en stol som jag står på haha. Ser att katten har en mus. Dom springer in i sovrummet. Han leker alltså med den. Springer efter med min stol :D En kompis kommer och har sin hund med sig och vips så blir katten rädd och springer och gömmer sig. Musen är inte med. den finns i sovrummet :shock: stänger dörren och försöker få tag på någon som kan och vill hjälpa mig. Ja senare... Hittade den levande och fick tag på den i en hink och nu är den utsläppt :D USCH USCH USCH!!!

21 April, 2010

Har verkligen ingen ork att sitta här framför datorn längre. Är så trött jämt och ständigt. Mår illa hela tiden och försöker då äta och mår ännu mer illa efter en tugga. phu! Glad att jag har nått 11 veckor nu, hoppas det här illamåendet går över snart :)
Snart dags för inskrivning, den 26 april. Och nu är det bara 14 dagar kvar tills vi får se vårat lilla knyte ♥
Längtar något så obeskrivligt. Då kommer nog en hel del oro att släppas.
Det som kommer bli jobbigt är att berätta för pappa. Men vad ska han göra, han kommer bli arg först men kommer sen tycka det är kul. Han var ju själv bara 19 när dom fick mig.
Känner mig som en flodhäst, nej men känner mig väldigt uppsvullen ofta. Det syns mest på kvällarna.

Här kommer en bild på en av orsakerna till att jag inte har så mycket tid längre :)

vecka 11

Graviditetsvecka 11

Kanske vill du nu berätta för de allra närmaste om graviditeten. Eller vill du vänta tills du passerat vecka tolv då risken för missfall sjunker?

 

Hur reagerar omgivningen på att jag är gravid?
Många kvinnor kan ha en social situation som gör att de oroar sig för hur omgivningen ska reagera på att de är gravida. Tyvärr är det inte ovanligt att man oroar sig för att berätta det på arbetet. Inte alla chefer är förstående och trots att lagstiftningen ska ge ett relativt skydd mot otrygghet för gravida kvinnor kan problem ändå uppstå: "Får jag mitt vikariat förlängt? Kan jag mista mitt arbete? Kan jag bli åsidosatt och komma efter i karriären? Kommer man att ta hänsyn till att arbetet är tungt och/eller stressigt?"

Så länge du kan arbeta som vanligt - och det kan de flesta - finns det ingen anledning att berätta. Förr eller senare blir graviditeten uppenbar och då är det bra att ha tagit reda på sina rättigheter!

OBS!
Om du arbetar i en miljö som du misstänker kan vara farlig för ditt ofödda barn - bör du omedelbart tala med din arbetsgivare om att eventuellt få nya arbetsuppgifter. Arbetsgivaren är idag skyldig att ha färdiga planer för anställda som är gravida.

Undvik rum där det är tillåtet att röka.

Om du/ni beslutat er för att få gjort ett moderkaksprov LÄNK görs det ofta nu. Ni får i god tid noggrann information av barnmorska och läkare men beslutet är för många svårt. Risker? Är jag beredd att avbryta graviditeten om barnet är skadat? Frågorna är många. Be din barnmorska om hjälp.


Embryonalperioden är nu slut och fosterperioden börjar och den varar ända fram till dess barnet är fött. Anlag till alla vävnader och organ finns på plats.

I slutet på v.11 mäter barnet c:a 4,7 cm från hjässa till stjärt.

Angivna värden för fostertillväxten grundar sig på svenska ultraljudsmätningar av över 650 gravida kvinnor vars graviditetslängd fastställdes i tidig graviditet.

Fostrets vikt bygger på mätning av fosterskallens diameter (BPD) och fosterbukens diameter (AD). Tillväxten enligt detta material är accepterad i hela landet och finns på den "snurra" som alla Sveriges barnmorskor använder.

Barnets huvud är stort i förhållande till kroppen under hela graviditeten. Nu är det nästan lika stort som kroppen och vid födelsen motsvarar huvudet ungefär en fjärdedel av kroppens storlek.

Tidigare trodde man att foster inte hade någon känsel, men nu vet man att foster kan känna beröring redan i graviditetsvecka 10. Om man gör ett fostervattenprov i vecka 12-13 och råkar beröra fostrets arm så rycker det bort den snabbt. Det är ett tecken på att inte enbart känseln är utvecklad utan även att reflexerna är det. Signalen på beröring går till ryggmärgen som direkt sänder signaler till armens muskler att dra armen bort från beröringen. Läs mer om fostrets utveckling!


Kanske har den blivande mammans illamående avtagit något.

Om ni beslutar er för att göra ett moderkaksprov är det viktigt att veta vad man ska använda informationen från ett prov till. Vad ska ni göra om provet visar att fostret har en skada eller en sjukdom? Ni kan ställas inför frågan om att göra abort. Diskutera med varandra och med barnmorskan på MVC.

Kontroller och undersökningar

På barnmorskemottagningen får ni information om ultraljud och andra metoder för fosterdiagnostik.

Vissa undersökningar erbjuds om du har en ärftlig sjukdom, hög ålder eller om det finns risk för att ditt barn påverkas av eventuell medicinering. Om du har någon kronisk sjukdom eller det finns någon anledning för fosterdiagnostik får du en läkartid för bedömning. Ett eventuellt NUPP-ultraljud görs mellan vecka 11-14, moderkaksprov efter 11 fullgångna veckor och ett fostervattenprov från 15 fullgångna veckor.

 

 

Tagen från growingpeople.se


15 April, 2010

Hinner inte skriva något speciellt här idag. Måste klä på mig och sminka mig lite, ska ju iväg och jobba! Ska bli kul, fick ju så mycket beröm sist :D Och nu mår jag mycket bättre. Har mått illa hela dagen, usch!

Imorgon blir det förhoppningsvis köttbullebakning :) Hinner ju inte det idag då jag jobbar 16-21.


Tipsa gärna fler om bloggen, igår var det rekord igen :)



14 April, 2010

När man inte har någonting att göra och väntar på att riset ska bli klart så..



Har du..

Folköl i kylen? Nej

Något husdjur? Ja, två hundar en katt och en häst!

Någon favorit rätt? Hemgjorda köttbullar!! Ska jag göra imorgon!

Någon pojkvän? Ja ♥

Puder på dig? nej

Några framtidsplaner? Absolut

Sjukdom? Nej

Gymkort? Nej

Några kärleksproblem? Nej, jag är riktigt lycklig!

En homosexuell kompis? Dum fråga, massor av dom :) heterosexuella också.

Någon favorit låt? Inte för tillfället :)

Duschat idag? Ja

Någon kompis som snarkar? Många!

Någon vän som spelar i ett band? Ja

Någon som förstår dig? Ja

Någon tuff som kan försvara dig? Jag själv :D annars min pojkvän

Något beroende? Var beroende av rökning, borta nu! (NÄSTAN) Men annars datorn och mobilen.

Fikat idag? Nej

Något favoritmärke? Nej

Nagellack? Tog nyss bort mina förlängda naglar, ska låta dom vila lite. Annars har jag alltid nagellack!

Någon vän som bor i ett annat land? Ett par stycken.

Avskyr du? Mycket!

Längtar du mest efter? Sommaren, min mage :D

Stör du dig mest på? Oj, det var svårt. Vet inte. Stör mig på mycket.

Gosar du med? Hjärtat och hundarna :)

Lagar mat? Absolut, lite jobbigt med stek os just nu.

Diskar? Helst inte. Just nu har vi så bra att hjärtat tar den mesta disken och jag tar tvätten.

Vilken...

tidning läser du? Oj, ingen speciell. Köper tidningar då och då.

åker du oftast? Buss

Frisyr har du? Trassligt

dag fyller du år? 23 Oktober

årstid föredrar du? Sommar

uppvuxen i? Linköping

Vad...

gör du nu? Sitter vid datorn och ska äta nu när som helst.

gör dig till en bra människa? Oj, jag är rätt snäll faktiskt ;)

gör dig till en dålig människa? Har ett rätt hetsigt humör

Vad vill du arbeta med när du blir stor? sjuka

Har du på dig just nu? Kläder

Har du för smink idag? Inget just nu.

Äger du för skor? Lite blandat. Sneakers är skönast.

Läser du för bok? Bok 14 i Isfolket serien

Ska du göra nu? Äta :D

Smeknamn? bella

höger- eller vänsterhänt: högerhänt

favoritgodis: sura

är det nåt du absolut inte äter: fisk och äckliga saker

musik just nu: radio

vad åt du senast: två cheeseburgare

vad sa du senast: snart

favoritkläder: tights och någon skön top

om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då? 70-talet?

sommarplaner: Mysa med hjärtat

är du bra på matte: Det kan jag inte påstå.

fisk eller badkruka: Skönt att svalka av sig men kan itne heller ligga för länge i solen

favoritfärg: många

hur många kuddar sover du med: vi har nog 8 kuddar i sängen

favoritväder: sol

morgon- eller nattmänniska: natt helt klart

sparare eller slösare: slösare men vill va sparare

vem är viktigast för dig: många viktiga

det bästa du vet: Mitt hjärta

Bästa leksak när du var liten : oj, vet itne

bästa film: Twilight filmerna? :P

tror på liv på andra planeter: ja

tror du på mirakel: ja

tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Ja, utan tvekan.

hur många barn vill du ha när du blir stor: Många

glasögon, linser eller inget: inget

teknisk eller oteknisk: lite mittemellen

är du kittlig: ja

snarkar du: kan hända men sällan

stjärntecken: Skorpion

rädd för insekter: Spindlar, fästingar... eller ja alla.

det här är jag bra på: Mycket :P

musikstil: blandat

lyckotal: Har nog inget speciellt, men brukar ta 13 för att det är udda

favorit filmgenre: Det mesta

bästa bok: Oj, läsar ju såå mycket. Men typ sagan om ringer trilogin och twilight.

om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja: Kunna flyga

favoritord: ?

morötter eller godis: morötter och godis

pizza eller hamburgare: BÅDA :D

A-ekonomi eller barnprogram: bprog

stökigt eller välstädat: olika, berorende på med vem jag bor med.

gungar du på stolen: nej

hur många kusiner har du: orkar inte räkna

i julklapp önskar jag mig: Det är ett tag tills dess, låt mig återkomma.

ketchup eller inget på korven: ketchup

skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump: nej

vilken hand håller du gaffeln i: höger om jag bara håller gaffel annars vänster

anser du att man får skylla sej själv om man slickar på en lyktstolpe mitt i vintern: ja

är alla lika värda: ja

pasta, ris eller potatis: ris

hur är din drömtjej/kille: Som Emil ♥

ljust eller mörkt bröd till frukost: vilket som

vilken läsk är godast: Cola!

vad gör du helst? njuter

hur många syskon har du: sex

bäddar du din säng: nja, det är sådär med det

bor du själv eller tillsammans med någon: Med älsklingen

är du allergisk mot något: Nej.

är du mörkrädd: ja

släpar du fötterna efter dig: nej

städar du ditt rum själv: Ja. 

sjö eller hav: hav

saltar du på maten: ja

favoritkaka: kladdkaka?

gillar du att sjunga: ja, på fyllan

andranamn: mika, tanja

vilket instrument är vackrast att lyssna på: gitarr

favoritblomma: rosor

vilken färg har du på tandborsten: rosa

vad gör du om du får hicka: Hickar?

hårfärg: blond men nu rött

vilka är dina favorit data-/tvspel: The sims ofc.

vad anser du om president Bush: Tycker inte om honom.

röker du: nej

snusar du: nej

kaffe, te eller inget: te

pysslar du med nån sport: rider

hatar du dig själv: nej

någon besatthet? ett par stycken kanske

14 April, 2010


Gå in på  http://johannajois.blogg.se/ och tävla om urgulliga bebissaker från Ping Pong :)




14 April, 2010

Nu har ni besökare slagit super rekord, hoppas ni väljer att stanna :)

La ju in vecka 10 igår tisdag och ni som har följt bloggen vet att jag har bytt på söndagar förut. Men barnmorskan räknade ut att det var på tisdagar jag byter vecka. Men alla uträkningar på internet säger söndag. Så vet inte riktigt. Längtar till det första ultraljudet. Inte långt kvar nu, den 5/5!

På valborg har pappa frågat om jag och Emil vill komma ut. Träffar honom inte så mycket så edt vore jätte trevligt med god mat och så. MEN jag vet inte vad jag ska ha för ursäkt till att inte dricka. HJÄLP! Emil kör ju så kan inte skylla på det. Sen måste jag tänka på vad jag tar på mig, för pappa tror nog inte att jag är lite småtjock om magen och inte dricker utan någon anledning. Så typiskt att Ultraljudet är 5 dagar efter valborg. Men tänker vänta tills dess med att berätta.

Häromdagen red jag faktistk lite :) kändes mysigt. Kommer kanske skritta lite på banan och så fortsättningsvis. Men inte något mer.

Imorgon får jag hem min lilla valp. En chinese crested powder puff :) En liten tik som heter Nellie nu. Men min kompis hund heter det. Skulle helst vilja ha ett namn på L, eftersom Laban och Link har det. Nisse ska åka hem till mormor då igen. Tog lite bilder på henne igår men mamma har lånat min minneskortsläsare så får inte in några bilder.

Mår illa nästan hela tiden, blir bättre när jag äter. Tuttarna är lika stora men inte lika jätte ömma.
Är jätte svullen och speciellt på kvällarna. Ser jätte gravid ut.


Ha en bra dag ♥



Vecka 10

Graviditetsvecka 10

Barnet är nu 8 veckor gammalt och du kan skönja fingrar och tår.

 

Magen blir mätt väldigt lätt
Du kan märka att kroppen svullnar lite överallt och det kan påverka olika kroppsfunktioner som du kan uppleva som "onormala". Väggar och slemhinnor i magsäck och tarmar svullnar, födan passerar långsammare genom matsmältningskanalen och det samlas mer gas i tarmarna. Magen putar och det är inte ovanligt att du och din omgivning upplever det som om du är längre gången i graviditeten än vad som är fallet. Du kan också känna av att du blir proppmätt alldeles plötsligt, och det beror på att maten stannar dubbelt så länge i magsäcken som i vanliga fall.

Ät mindre och fler mål mat om dagen, och glöm inte att dricka.


Under vecka 10 ökar längden från hjässa till stjärt i medeltal till 3,6 cm.
Vecka 10 Teckning: GP/ Lars Grennert

Ansiktet börjar anta mänskliga drag även om ögonen fortfarande sitter långt ifrån varandra ute på sidorna av skallen. Nästippen syns tydligt liksom munnen.
Armarna börjar böjas i armbågarna och benen i knävecken. Händerna är lätt kupade och i början av vecka 10 börjar man kunna se på fötterna var tårna ska komma och de syns åtskilda i slutet av veckan. Såväl händerna som fötterna kan mötas. Mot slutet av perioden blir rörelserna mer kraftfulla och fostret kan börja ändra läge. Barnet kan redan nu börja hicka, vilket betyder att diafragmamuskulaturen är tämligen väl utvecklad. Navelsträngen fäster långt ner på buken.
De vävnader som ska bli skelett börjar omvandlas till brosk och ben. Tarmen börjar bli ihålig som ett rör. De yttre könsorganen är tämligen väl utvecklade, men man kan ännu inte se om det är en pojke eller flicka.Sköldkörteln (tyreoidea) börjar redan i vecka 10 utsöndra ett hormon (tyroxin) som är viktigt för cellernas energiomsättning.

Känseln börjar utvecklas och barnet kan reagera på beröring.


Är det slut med sexlivet nu? För vissa par innebär det ingen större skillnad i sexlivet medan andra kan uppleva den här tiden som påfrestande. Prata med varandra om hur ni känner och vad ni vill. Försök komma fram till en lösning som passar båda.

Andra sätt att ha roligt på:

  • Gå på bio
  • Förstagångsföräldrar - åk på sista semestern utan barn
  • Gå på restaurang
  • Fantisera om namn till det väntade barnet
  • Planera ditt liv som förälder

Kontroller och undersökningar

Det första besöket på mödravårdcentralen brukar ske någon gång mellan vecka åtta och tolv. Barnmorskan pratar med er om graviditeten och hur du som blivande mamma mår. Hon informerar också om fosterdiagnostik. Du blir inskriven och får ta olika prover. Om du är frisk och graviditeten är normal anser man på de flesta håll att det inte är nödvändigt med ett läkarbesök - på en del håll får man själv välja.

 

Tagen från growingpeople.se


10 April, 2010

Fick verkligen inte sitta vid datorn igår! Emils lillebror på 14 var här. Och han satt verkligen vid datorn heeela dagen. Så kunde tyvärr inte uppdatera. Sen bjöd jag hem två vänner på tacos igår :) mums, men får inte i mig så mycket mat. Blir proppmätt direkt, hur hungrig jag än är.
Som nyss, kom hem från stallet och var utsvulten. Gjorde spaghetti och resterna av köttfärsen från igår. Fick i mig kanske 5 tuggor och sen tog det tvärstopp. Fick tvinga i mig lite till och nu mår jag jätte illa.

Ska följa med en vän till hennes häst snart. Ska passa på att gå en lite längre promenad med hundarna då. Det får bli tröja och jacka på Laban, det blåser så mycket ute idag och det är inte alls mysigt.

Emil jobbar natt idag igen =/ Usch, tycker verkligen inte om att vara själv.
Har inte bestämt mig om jag ska stänga ut Link från sovrummet. Han fångade ingen mus inatt men i förrförrgår och i förrgår. Usch tur att emil var hemma i förrgår och fick tag på musen.

Magen mår bra förutom detta jävla illamående hela tiden, jätte jobbigt. Tycker inte att postafenen hjälper. Och åksjukebanden får jag så ont av!

Vad ska ni göra för kul idag?



8 April, 2010

Var en jobbig natt, Link fångade sin första mus vilket jag vaknar av halv 4.
Får panik och sätter mig mitt i sängen och så springer han in i sovrummet och leker med den. BLÄÄÄ!
Vad ska jag göra? Är helt själv hemma haha. Men duktigt av honom!

Var uppe med tuppen imorse, var i stallet halv 7 och ska fodra.
Hem äta lite macka och läsa lite. Somnade sen efter ett tag och vaknar upp vid 1 :) Skönt!
Tänkte att jag inte skulle vara så trött på jobbet om jag sov en stund på dagen!

Och jobbet gick super bra! :D Fick beröm av chefen och fick hoppa över rookie stadiet!
whoho! Känns skit kul!

Har precis fått i mig en hamburgare, fick inte i mig den andra. Mår så illa!
Så tänkte lägga mig och sova nu!
Upp och släppa ut hästarna imorgon!




7 April, 2010

Gud vad det hjälpe igår med bältet, kunde ju till och med gå normalt nästan.
Så imorse kändes det mycket bättre och nu känns det bara lite :)

Var och lämnade bilen och mina småsyskon hos mamma vid lunch ungefär.
Sen åkte Emil och jobbade :/ Han jobbar jour inatt så får vara själv inatt! Usch, jag är så grymt mörkrädd.

Har mått illa hela dagen, så köpte postafen förut, men tyckte inte att det hjälpe så mycket.

Ikväll kommer en kompis hit och ska hjälpa mig att färga håret :)
Har världens utväxt så det ska bli skönt.
Vill göra något med mitt hår snart, är trött på att ha rött. Vill ha brunt med lite solblekta slingor i nu till sommaren.
Så ska försöka fixa det, så et här är den sista gången jag färgar rött!

Imorgon ska jag jobba på Norstat. Ska bli spännande, är lite nervös. Det är första gången!



6 April, 2010

Har haft två utav mina småsyskon sen igår och dom ska vara kvar tills imorgon :) Så igårkväll var datorn ockuperad heela kvällen. Det skulle spelas WoW! Så jag låg och läste lite istället.

Var på kvinnohälsan idag, det var bara hälsosamtal. Så jag blev lite besviken, vi hade nog missuppfattat varandra. Blev även tillbaka flyttad två dagar enligt hennes beräkningar. Så nu byter vi vecka på tisdagar istället för på söndagar!
Men ska tillbaka den 26 för inskrivning och sen den 5 maj är det första ultraljudet ♥ ska bli så kul!
Funderar även på om jag ska scanna in en av bilderna då och maila pappa. Då har han tid för sig själv att lugna ner sig lite! Vad tycker ni?

När jag skulle åka in till stan då förut idag så såg jag bussen komma, så jag började springa som en toka. Hann inte med bussen och fick ont i nedre delen av magen. När jag satt ner så kändes det inte men kunde knappt gå normalt. Fick ta en annan buss så jag hann iallafall till kvinnohälsan. Frågade då om min smärta och hon sa at5t jag hade nog stäckt mig i ligamenten. Phu, mamma sa att hon hade så i ett par veckor i vecka 10. Hur ska jag klara av stallet undrar jag?! Har ett bälte hemma som trycker ihop bäckenet som tydligen ska hjälpa, så ska ta på mig det snart.

Varken jag eller Emil orkade laga massor mat idag så det blev Mc´donals. Det uppskattades utav alla!

Har hunnit fika med mormor, gammelmormor, moster och morbror idag med :) Fick en tröja från gammelmormor som hon tyckte passade till i sommar med mage och allt. Både min gammelmormor och gammelfarmor lever fortfarande och på mammas sida är det bara tjejer, så om det blir en liten tjej så blir det fem generationer tjejer :)

Mår lite illa efter all mat så nu ska jag vila lite!
Sen Desperate Housewifes om 15 min!




4 April, 2010

Var med och tävla om baby produkter från apoteket!
Avslutas idag!
Ungmamma15


Bildbomb












Vecka 9 (8+0)

Graviditetsvecka 9

Du ser ännu inte gravid ut, men kanske märker du att byxorna eller kjolen sitter tajtare i midjan.

 

Byxorna eller kjolen sitter tajtare i midjan
Börjar byxorna spänna i midjan?
Illamåendet är ofta envist, liksom tröttheten. Hormonomställningen mjukar upp tandköttet och många kvinnor småäter på grund av sitt illamående så tänderna kan fara illa. Det är viktigt att du sköter din munhygien under resten av graviditeten.

Många kvinnor kan inte riktigt glädja sig åt sin graviditet, många anklagar sig dessutom själv för det - "det måste vara något fel på mig eftersom jag inte kan glädja mig normalt som alla andra". Men du är inte ensam om det! Det är ganska vanligt! Andra känner oro för barnet, för jobbet, för äldre barn, eller oro inför framtiden. Prata med din man/sambo!


Barnet växer och är nu ungefär 2,7 cm från huvud till stjärt.
Ögonlocken är på väg att utvecklas men fortfarande är ögonen vidöppna, men ögonens linser är täckta av en hinna. Näsan börjar bukta ut och öronen börjar synas. Det finns en antydan till bröstvårtor och det finns små bröststrängar som senare blir mjölkgångar. Hjärtat är färdigt med sina fyra kammare.

Könet på barnet är bestämt från början men nu börjar äggstockar eller testiklar utvecklas.


Att uttrycka sina känslor inför att bli pappa kan vara svårt. Du känner kanske att du tappar kontrollen över det som sker känner dig åsidosatt, medverkande men ändå utanför. Men det är ni båda som väntar barn och din roll under graviditeten är betydelsefull.

Kontroller och undersökningar

Det första besöket på mödravårdcentralen brukar ske någon gång mellan vecka åtta och tolv. Barnmorskan pratar med er om graviditeten och hur du som blivande mamma mår. Hon informerar också om fosterdiagnostik. Du blir inskriven och får ta olika prover. Om du är frisk och graviditeten är normal anser man på de flesta håll att det inte är nödvändigt med ett läkarbesök - på en del håll får man själv välja.

 

 

Tagen från growingpeople.se


4 April, 2010

Började jobba på Bus vid 10 idag, var dock så lite folk så jag fick åka hem redan vid 1. Rätt skönt, men ändå lite surt. Åkte till min gammelfarmors lägenhet och fick lite saker. Hon är över 90 år nu och har flyttat till hem.
Så jag kom hem tidigt idag och började hålla på i trädgården. Så härligt väder idag. Satte fast hundarna och våran lilla kattunge fick också komma ut lite. Så nu har jag fått fram en liten örtträdgård och rensat dammen och så.
Idag jobbar hjärtat jour så jag är själv ikväll, ska försöka få hit någon som vanligt.
Vad ska ni göra idag? :)

Link, Laban och Nisse

 

 


3 Mars, 2010

Igår kväll kom en kompis och hennes pojkvän ut hit :) Först åkte vi till max så jag fick min efterlängtade GI burgare :D Sen glodde vi på brooke back mountain, den är så fin!
Slapp vara själv igår kväll, somnade nästan direkt sen när dom hade åkt.

Imorse vaknade jag halv 9 av att jag var kissnödig. Skulle gått upp då ändå, så det var skönt. Åkte till mamma vid 10. Har lekt och myst med min lillasyster hela dagen. Hann med lite påskmat också, två gånger till och med.
Mitt hjärta slutade vid 4 och då var det dags att bege sig till stallet och ta in hästarna, dock var alla utom två inne. Så det var skönt. Min lillebror var med i stallet och hade jätte kul på höloftet.

Och nu är vi hemma och ska nog sätta på någon film och bara slappa. Jag är rätt trött.
Har inte så mycket besvär förutom illamåendet och så.



2 April, 2010

Ber om ursäkt för jätte dålig uppdatering, men kom hem så sent igår.
Vi var ju på kryssning från den 31 till igår. Så jag var rätt trött igår kväll.
Resan var faktiskt helt okej, tycker bara att silja line inte har lika bra buffé som viking line, men är för ung för att åka med dom. Jag hade trevligt utan alkohol, saknade det inte alls. Var så full i magen hela resan ändå. Hade sea band på mig under nästan hela resan. Det var sådant liv under natten så vi gick upp och åt frukost vid 5. Och på tax free blev det bara massa godis till mig :)

Magen mår bra, är bara illamående och hungrig hela tiden. Tuttarna är inte jätte jätte ömma längre. Sover dock i top fortfarande. Längtar jätte mycket till på tisdag nu, då är det inskrivning :) Är så grymt lycklig, kan inte riktigt förstå.

Idag jobbar hjärtat natt och jag är själv. Ska försöka få någon att komma ut och äta gott och titta på talang med mig :)

Vad ska ni göra idag?



RSS 2.0